Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
forum - Özellikleri kullanın

29 Temmuz 2010, 21:28:08 Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
29 Temmuz 2010, 21:28:08

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Özet Bilgi
116389 Mesaj 9954 Konu Gönderen: 3656 Üye
Son üye: sclass_07

Konu: Model Temizleme (En İnce Ayrıntısına Kadar)  (Okunma Sayısı 775 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
andy1
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 02 Mart 2010, 00:45:09 »
Yukarı git

Halen kolonyalı mendil diyorsunuz bana kalırsa herkes kendi bildiğini yapsın!

Yorumlar okunmadan cevaplanıyor gibime geldi !

Para verip modeli alıyorsunuz tavsiyelerde belirtilen ürün 1.5 Liradır üstelikte arabanıza koruma sağlar !

Kolanyalı mendil yada kolonya ile silinen araçlar bir müddet sonra deforme olur alkol (su karışımıdır) ve metale direk işler bunu unutmayın ben silerim diyorsanızda soru sormanın pek anlamı kalmıyor!
hazarRS
Hazar Kurumlu
Staff
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 842

« Yanıtla #11 : 02 Mart 2010, 01:19:07 »
Yukarı git

erol abi yorumlar okunuyor,arkadaşın bahsettiği kolonyalı mendillerin sadece kuru mendil bezi.zaten çogu mendiller alkolsuz temizleyiciler içerdiğinden alkol konusunda endişelenmeye gerek yok.ama o kimyasalın modelde ne gibi sorun cıkaracagı belli değil tabiki de.
sakin olmakta fayda var...

X-GeN
Umut Altın
İlgili Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 3520

« Yanıtla #12 : 02 Mart 2010, 09:44:40 »
Yukarı git

Kolonya ile temizlik çok yanlış, zaman içinde hem boyaya hem de plastik aksamlara zarar verir.

Benim temizlik ve bakım için sürekli kullandığım ürün: "Sonax Hızlı Sprey Cila"
Çok pahalı bir ürün değil, kullanımı çok basit.

http://www.hepsiburada.com/sonax-hizli-cila-288200-500ml/productDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson288200

Bir gözlük bezine çok az sıkıp arabanın her yerine yuvarlak çizerek yayıyorsunuz, daha sonra bezin kuru bir tarafıyla siliyorsunuz. Kutudan ilk çıktığı halden daha temiz ve parlak olacağını garanti ederim  gulucuk
grsesh
Halil GÜRSES
İlgili Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 3723

HONDA CIVIC SEDAN TYPE-R

« Yanıtla #13 : 02 Mart 2010, 13:31:55 »
Yukarı git

ben modellerimi 2 adet resim fırcası aldım 1 kalın 1 ince bezin girmedigi yerlere mesela koltuk aralarını direksiyon torpido ... gibi yerleri fırcayla alıyorum dısını normal bez ile siliyordum ama bundan sonra microfiber bez ile silicam eger çizmiyor ise

HONDA CİVİC VTEC
dcmert
Mert DOLUEL
Staff
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 4

« Yanıtla #14 : 02 Mart 2010, 14:08:10 »
Yukarı git

Arkadaşlar mikrofiber bez en sağlam uygulama aracı diyebiliriz her ne kadar şu ana kadar edinememiş olsamda ama bir diğer basit yöntem ise gözlük camı silme bezleri gayet işe yarar ve zararsız.Ayrıca cila vb ihtiyaçlar için ise bir çok arkadaşın kullandığı Sonax ın cilası modellere uygulanabilir.Fakat kolonya vb. kimyasallara bulaşmak büyük bir yanlış olur özellikle plastik kısımlarda...
sozkoru
Süreyya ÖZKORU
Katılımcı Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 2167

« Yanıtla #15 : 02 Mart 2010, 16:58:41 »
Yukarı git

Yalniz o mesajda arkadas kolonyali mendili iyice kurutup kullanmaktan bahsetmis. Yorumlarin iyi okunmadigi dogru evet ama sakin olmak gerek en nihayetinde...

O arkadas hakli hatta, kolonyali mendiller kurutulduktan sonra elde edilen bezin yapisi oldukca musait temizlik islemi icin. Ama yine de mikrofiber. olmadi gozluk bezi mukemmelidir tabi.

Otomobiller ikiye ayrılır; Mercedes-Benz ve diğerleri.
yiğit
yiğit
Takipçi Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 3031

« Yanıtla #16 : 02 Mart 2010, 20:32:35 »
Yukarı git

arkadaşlar çok açık bir mesaj yazdım anlayan arkadaşlar oldu ama birdaha açıklayayım ben en iyisi;kolonyalı mendili alıyorsunuz güzelce kurutuyoruz ortaya çok yumuşak ve kuru bir bez çıkıyor işte bu bezle temizlik yapmak kolay ve zararsız oluyor modelide çizmiyor üstelik.yani modeli alıp üzerine kolonya dökmüyoruz yada kolonyalı mendili alıp ıslak bir halde bir güzel modele sıvamıyoruz tabiki zararlı.zaten uygun temizlik malzemesi veya bezi olmayan arkadaşlar için bir alternatif benim sunduğum.tabiki mikrofiber bez varken böyle birşey yapmaya gerek olmayabilir.bu arada tüm yorumları okumadan mesaj yazmam kesinlikle.anlatabildiysem ne mutlu bana
« Son Düzenleme: 02 Mart 2010, 20:36:03 Gönderen: yiğit » Kayıtlı

Gitmek istediğiniz yer: