Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
forum - Özellikleri kullanın

29 Temmuz 2010, 21:19:33 Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
29 Temmuz 2010, 21:19:33

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Özet Bilgi
116389 Mesaj 9954 Konu Gönderen: 3656 Üye
Son üye: sclass_07

Konu: 1:18 BMW 120i Kyosho & Welly  (Okunma Sayısı 386 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alposman
KOPARAN
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1

Müzmin Modelci

Site
« Yanıtla #10 : 27 Şubat 2010, 00:54:28 »
Yukarı git

Karşılaştırma ilgi alanım dışında olsa da emeğiniz için ve ayrıca özenli fotoğraflar için teşekkür etmek istedim, ellerinize sağlık.

evet emeğine sağlık, yararlı bir karşılaştırma. yeni başlayanlar içinde oldukça faydalı.

tifosi
Çağrı BUĞDAYCIOĞLU
Staff
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 21

Site
« Yanıtla #11 : 27 Şubat 2010, 01:52:35 »
Yukarı git

Karşılaştırma için teşekkürler.. Kyosho en az 2 yıldır vitrinde duruyor ama arka koltukların yattığını yeni öğreniyorum :)

Çağrı Buğdaycıoğlu Die-Cast Model Car Collection:   http://www.metu.edu.tr/~e112184/diecast/
Falcon
Ergin Biçer
Mod.
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1112

« Yanıtla #12 : 27 Şubat 2010, 02:07:34 »
Yukarı git

Burç'a bende katılıyorum. Bir çok yönden çok başarılı bir karşılaştır olmuş. Birde son zamanlar ölçek konusunda oluşan "genellemelere" de yanıt olabilir yukar

kdeniz
Kadir DENİZ
Takipçi Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1574

« Yanıtla #13 : 27 Şubat 2010, 11:52:09 »
Yukarı git

Yorumlarınız ve beğenileriniz için teşekkürler.Fotoğraf makinesinin pili bittiği için resimler biraz aceleye geldi.Arka koltukların yatması gerçekten atlanan bir detay. Ben ilk Norev Audi A6' da görmüştüm. Sonra Kyosho A3'de. Artık her modele bakıyorum.
Ben yorum yapmamıştım. Ancak canlı gözle gördüklerimi söyleyeyim. Karoser kısmında Welly "keskin" hatları daha iyi belirlemiş. Hatlar bıçak gibi keskin. Kyosho ise daha "yumuşak" bir model üretmiş. Karoser olarak welly daha güzel görünüyor. Ancak tabii ki kaba hatları ile. Tampon detayları, modelin yan tarafındaki keskin hatlar daha belirgin. Depo kapağı bile kyoshoda neredeyse kaybolmuş. Ama kullanılan malzeme ve işçiliği görünce "adamlar işini gerçekten iyi yapmış" diyor insan. Sonuç olarak Welly keskin, kyosho yumuşak denilebilir.

Kişisel web sitem
htp://www.kadirdeniz.com

chrono
Güney Biçer
Katılımcı Üye
Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye No: 2197

« Yanıtla #14 : 27 Şubat 2010, 12:07:31 »
Yukarı git

Cogu zaman boyle modeller kiyaslanmayacak gibi gozuksede aslinda kiyaslamak cok faydali. Nedenine gelince hobiye yeni atilan arkadaslara her ne kadar kyosho, autoart soyle iyi boyle iyi vs. dense de model ureticileri arasindaki farkliliklari ayni aracu zerinde gormek cok cok faydali bence. Her iki yonlude sonuc dogurabilir, kisi kyosho vs. gibi ureticilerin detayini begenip o fiyatlara deger diyebilir yada o kadar ufak farklar icin fiyat farkina gerek gormeyip diger ureticideki detaylarla yetinebilir.

ben de bu görüşe katılıyorum.dikkaet ederseniz forumda en sık açılan başlıklardan biri "hangisini alsam?" "ne önerirsiniz?" vs. tarzı başlıklar.bence bu başlıkla birlikte bizim sık sık dediğimiz "3 model alacağına 1 model al, ama kaliteli olsun." lafına somut bir dayanak oluşturmuş.
bu güzel çalışma için teşekkürler.

andy1
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 27 Şubat 2010, 18:06:14 »
Yukarı git

Bazı modellerde  maisto burago welly iç detay özensizde olsa aracın metal aksamında harika detaylar çıkarabiliyorlar zaten bu tip ürünlerde nadir oluyor ve bilinçli kolleksiyonerler topluyorlar.

Kyosho bazen boyayayı fazla abartıyor ve aracın hatları görünmüyor bunu autoart ve ertl de yapıyor bu ürünler genellikle satış amaçlı çıkarılmış yüksek adetli serilerde oluyor 3 araç alacagınıza 1 araç alın lafını başka bir ürün yorumumda söylemiştim ama bu araç belli seriler için geçerli.

Bu arada Türkiye'de maisto welly bburago ithalatçıları olayı iyice abarttılar fiyatlar ne hikmetse uçuyor oysaki avrupada durum hiçte öyle değil 12 eurolara satılıyorlar !

Motormax üretimleri avrupada fiyatları yükseldi yine bazı okuyan fırsatçılar heveslenmesin motormax'ın sadece 3-5 modeli için geçerli bu fiyat artışları o serilerde zaten kısıtlı üretimler 30-40 eurolar civarında satılıyorlar !

Gitmek istediğiniz yer: