Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
forum - Özellikleri kullanın

09 Eylül 2010, 09:20:24 Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
09 Eylül 2010, 09:20:24

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Özet Bilgi
118536 Mesaj 10172 Konu Gönderen: 3730 Üye
Son üye: jojo_crazzz11

Konu: 1968 Shelby GT 500KR l 1:18 l Lane Exact Detail  (Okunma Sayısı 264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
chrono
Güney Biçer
Katılımcı Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 2197

« : 02 Nisan 2010, 15:18:48 »
Yukarı git

Akşamki salvolardan sonra yeni modellerimin sonuncusu ile karşınızdayım.inceleme çalışmalarının bu modellerle ilgilenen arkadaşlar için iyi bir kaynak olduğunu umuyorum. Bu modelle beraber yeni bir kısım ekleyeceğim çalışmalarıma. Artık paylaştığım modellerin öncesinde araçla kısa bir bilgi vereceğim. Umarım hoşunuza gider…

Gelelim bugünkü incelememize,

Bugün lane exact detail üretimi 1968 model Shelby GT 500KR modelini inceleyeceğiz. Ama öncesinde bu arabayla ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum;

1967 yılında Ford New York Auto Show’da gelmiş geçmiş en güçlü Shelby Mustang’i tanıttı. 1968 Shelby GT 500KR…
Bu araç bir yıl ortası üretimiydi ve 1968 model GT500 baz alınarak geliştirilmişti.Shelby amblemine “cobra” sembolünü ekleyen Ford yeni bir performans dönemine yelken açmıştı.Cobra kelimesi, KR’nin fiberglas kaputunun altındaki yeni 8 silindirli “428 coba jet”ten gelmekteydi.
GT 500KR Mustang’in shelby evriminin görüş açısını temsil ediyordu.1967 de Ford büyük ve küçük motorların sığabilmesi için Mustang’i baştan tasarladı ve 1968 yılında 428 Police Interceptor FE-big block motor yelpazesine eklendi.Bu R-code Mustangler, shelby GT 500KR’de de gördüğümüz Super cobra jet motorlara, disk frenlere ve fonksiyonel ram-air hava girişine sahiptiler.
Shelby Mustang ürettiği bu “yolun kralı(king of the road)” ile müşterilerine araçla ilgili pek çok gelişme sunuyordu. Yeniden tasarlanmış ön kaput, arka tasarım, panter kuyruğu(cougar tail) stoplar  fiber glasstan üretilmişti. Fiberglass tan üretilen bu parçaların aracın ağırlığının azalmasını sağlamıştı. 1967 gövde tarzı daha geniş ve ağır ve önceki modellerden daha ağırdı…Shelby’ye yollanan araçlar kaputsuz yada ön bölüm parçaları olmadan gitmesi bu duruma bir örnekti.
İç uygulamalar basit ve lükstü.Ford tarafından üretilmişti.Shelby sadece fonksiyonel roll-barı ve ahşap kenarlı direksiyonu üretti.
Ford  428 cobra jet motoru dikkatli şekilde 335 beygirde test etti ama  gerçekte 400beygirden fazla güç ve 440tan fazla torka sahipti.Bunlar dışında GT  500KR geliştirilmiş bir süspansiyona sahipti.Convertible ve fastback seçenkleri vardı.1968 yılında 1570 tane GT 500KR satıldı.
MOTOR  BİLGİLERİ
engine           Super Cobra Jet V8
position           Front Longitudinal
aspiration           Natural
valvetrain           OHV
fuel feed           Single Holley 4-Barrel Carburetor
displacement   7014 cc / 428.0 in³
bore                   104.65 mm / 4.12 in
stroke           101.1 mm / 3.98 in
compression   10.7:1
power           249.8 kw / 370 bhp @ 5600 rpm
specific output   52.75 bhp per litre
bhp/weight   228.54 bhp per tonne
torque           596.56 nm / 440.0 ft lbs @ 3400 rpm

Kaynak: http://www.supercars.net/cars/2077.html (çeviri de hatalarım olmuşsa kusura bakmayın :talk: )
GÖVDE
Lane exact bu araçta her noktada olduğu gibi genel görüntüde çok iyi iş çıkarmış. Renk olarak ben favori rengim maviyi(Acapulco Blue) seçtim. Ama bunun dışında 2 renk daha var.(Lime Green, Wimbledon White)

Küçük detaylarda herhangi bir sorun yok.Lane baya bir uğraşmış bu modelle..

Farlar sis farları gayet başarılı

Ve lane klasiği bagajdan çıkan Carroll Shelby şapkası

İÇ MEKAN
İç kısma geldiğimizde  çıkmak istemedim fotoğraflarken.bu kadar güzel işçilik az bulunur bir özellik…

Kapıyı çekmek için yapılan kısım heralde daha güzel olmazdı.Çok ince çalışılmış..

Arka koltuk denilip geçilmemiş ince detaylar burada da hüküm sürüyor.

BAGAJ
Bagaj 1967 GT 500de olduğu tam takım…
Takım çantası kriko yedek lastik ve tabiî ki kullanım talimatı…

MOTOR
Geldik sanat eserine…
İşte karşınızda 428 cobra jet!

Kaput altı detaylar atlanmamış…

İnce detaylar..

TABAN
Taban deyip geçemem bu modelde…çünkü gördüğüm en başarılı taban detaylarına sahip…
Örnek vermek gerekirse tabanda bir tel izlenimi vermek için tabana gri bir çizgi çekilerek bu detay işlenebilirken bu model gerçek tel uygulaması yapılmış. Hareketli şaft başka bir güzellik. Belki eksiklik olarak süspansiyon yokluğundan bahsedilebilir. Ama benim açımdan bir eksi değil bu durum.

SONUÇ
Fotoğrafları siz de gördünüz, varılacak sonuç aslında ortada mustangleri göz önüne alırsak şu anda ulaşılabilecek son noktalardan…inceledikçe sahibini içine çeken bu modeli koleksiyonuma katmak gerçekten güzel oldu.
Umarım hoşunuza giden bilgilendirici bir yazı olmuştur.
 sapka

bigshark
Serdar Genc
Takipçi Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 681

Abi bu isirir mi? Yok canim O isirmaz, oper!

« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2010, 16:52:12 »
Yukarı git

SUPPPERRRRR.. evvet evvet evvet dstk dstk sapka sapka occasion occasion anlastik anlastik

1957 Chevy Belair  "The king of classic"

Falcon
Ergin Biçer
Mod.
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1112

« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2010, 17:08:01 »
Yukarı git

yok yok ben bu gidişle dayanamıyacam bulaşıcam Amerikanlara giggle. Güney harika bir inceleme olmuş detaylar çok güzel alkis

sagunaydin
Serkan Aktug Gunaydin
Staff
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 914

Site
« Yanıtla #3 : 02 Nisan 2010, 17:21:58 »
Yukarı git

Ben bu aralar zaten amerikanlara sardım bu fotoğraflar iyice gaz oldu.Cam suyuna bayıldım yukar

emre
Staff
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 4169

« Yanıtla #4 : 02 Nisan 2010, 17:50:37 »
Yukarı git

cam suyu,radyatör kapağı , kadran kısmı , kutup başları ...   nereyi saysam acaba
enfes bir model gerçekten de , gözüme batan bir nokta var sadece ama o da bana kalsın  iyi günlerde sergile
ROD
GÖKHAN
Katılımcı Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 2203

« Yanıtla #5 : 02 Nisan 2010, 19:42:09 »
Yukarı git

Hayırlı olsun Güney bende de bir zamanlar krem renginden vardı modelde gerçekten çok ince işlenmiş detaylar mevcut,motor kısmında gerçek lastikten motor kayışları,alt kısımda fren kabloları,iç mekanda yumuşak dokulu koltuklar ve emniyet kemerleri tokalarının üzerindeki Shelby amblemlerine kadar özenle işlenmiş bir model,renk seçimin de gayet güzel ama Lane'in bu modelde en güzel rengi kırmızı üzeri beyaz yarış şeritlerinin olduğu model,tabi diğerlerine göre çok daha nadir bulunuyor.İyi günlerde sergile sağlam bir Mustang serisi yaptın... occasion

chrono
Güney Biçer
Katılımcı Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #6 : 02 Nisan 2010, 19:46:34 »
Yukarı git

Hayırlı olsun Güney bende de bir zamanlar krem renginden vardı modelde gerçekten çok ince işlenmiş detaylar mevcut,motor kısmında gerçek lastikten motor kayışları,alt kısımda fren kabloları,iç mekanda yumuşak dokulu koltuklar ve emniyet kemerleri tokalarının üzerindeki Shelby amblemlerine kadar özenle işlenmiş bir model,renk seçimin de gayet güzel ama Lane'in bu modelde en güzel rengi kırmızı üzeri beyaz yarış şeritlerinin olduğu model,tabi diğerlerine göre çok daha nadir bulunuyor.İyi günlerde sergile sağlam bir Mustang serisi yaptın... occasion
teşekkür ederim Gökhan tema tek olunca daha iyi ilerleniliyor.bu arada senin bahsettiğin kırmızı KR serisinde değil o da 68 model ancak o GT500, KR serisinde sendeki krem, bu mavi ve lime green denilen yeşil renk var.
bu arada yorumun için teşekkür ederim occasion

ROD
GÖKHAN
Katılımcı Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 2203

« Yanıtla #7 : 02 Nisan 2010, 19:57:51 »
Yukarı git

teşekkür ederim Gökhan tema tek olunca daha iyi ilerleniliyor.bu arada senin bahsettiğin kırmızı KR serisinde değil o da 68 model ancak o GT500, KR serisinde sendeki krem, bu mavi ve lime green denilen yeşil renk var.
Evet o da 68 kasanın G.T.500 versiyonu,holley karbüratörlü,yassı hava filtresine sahip motoru var,hatta o modelin ön far çevresindeki krom kısım diğerlerinden biraz daha farklı,gerçeğine daha çok benziyor,kısmet olursa koleksiyonuma o renginden eklemeyi istiyorum...

chrono
Güney Biçer
Katılımcı Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 02 Nisan 2010, 20:02:09 »
Yukarı git

Evet o da 68 kasanın G.T.500 versiyonu,holley karbüratörlü,yassı hava filtresine sahip motoru var,hatta o modelin ön far çevresindeki krom kısım diğerlerinden biraz daha farklı,gerçeğine daha çok benziyor,kısmet olursa koleksiyonuma o renginden eklemeyi istiyorum...
evet ben de isterim...lane'in sitesine girip sold out damgalarını görmek üzücü oluyor...
67 gt 350 ninde mavi beyazını çok isterim ama sadece grisi var maalesef:(

cimbomlueray
Eray Kıvrak
Takipçi Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 3953

ERY Garage

Site
« Yanıtla #9 : 02 Nisan 2010, 20:31:52 »
Yukarı git

inanılmaz detaylar