Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
forum - Özellikleri kullanın

29 Temmuz 2010, 21:11:16 Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
29 Temmuz 2010, 21:11:16

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Özet Bilgi
116389 Mesaj 9954 Konu Gönderen: 3656 Üye
Son üye: sclass_07

Konu: Model boyanması hakkında temel bilgiler  (Okunma Sayısı 1232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hazarRS
Hazar Kurumlu
Staff
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 842

« Yanıtla #10 : 21 Ağustos 2009, 06:38:27 »
Yukarı git

süreyya krom efektli boya kullandıgın için bu sorunu yaşamışsın.o boyaların hiçbir getirisi yok-boyayı attıktan sonra krom benzeri görünüm veriyor ama parmagın değdiği anda parmak izin cıkıyor.boyadan aylar sonra bile boyaya ellesen boyanın tam olarak sertleşmediğini görürsün.ayrıca vernik attıgın anda boya koyulaşır-titanyum grisi bir görüntüye dönüşür.birkaç marka,jant boyası olarak kroma yakın bir renk boya cıkarmışlardı.sadece onlarla boyaman gerekiyor-ama onlar da krom efekti vermez.kısacası mclaren-mercedesin o güzelim boyasını elde etme şansın yok hihi

exca
Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 21 Ağustos 2009, 08:22:28 »
Yukarı git

evet piyasadaki boyalarla zor özel krom görüntüsü vermeyi sağlayan bi çeşit kimyasalla yapıyolardı galiba bu olayı ama türkiyede yapan olduğunu sanmıyorum..
Bmw-///M-Power
Okan
Takipçi Üye
**
Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye No: 3183

« Yanıtla #12 : 21 Ağustos 2009, 14:25:45 »
Yukarı git

Öncelikle yazı için çok teşekkür ederim Hazar abicim.Bende hemen hemen ilk tecrübem olacağı için dikkatli olmaya çalışıyorum elimden geldiğince malum Porschenin halini biliyorsun :) Öncelikle Henkel marka astar aldım.Akçaalı boyalar ve marshall boya sökücü.Boya sökücü temizlemek için bez gibi olan ipliklerden aldım adını unuttum şimdi :):) Formula1 marka güçlü cila aldım hem bazı modellerimde çizik gidermesi için hemde parlatması için. gittiğim nalburda en ince zımpara P400C idi ama sen 2000 yazmışsın abi fakat nalbura sordum en incesi bu dedi ve ayrıca nerdeyse kağıt gibi bunun dışında eldivenim maskem falanda var ama merak ettiğim konu şu şimdi ben plastik olan koltuklarıda boyamak istiyorum fakat boyasını o fren hidroliğiylemi sökmeliyim ? ayrıca o nerelerde bulunur Hazar abi ? birde BMW E34 ün yan çizgileri var mat ben arabayı siyah yapıcam ama çizgileri nasıl tekrar boyayabilirim? Yardımlarını bekliyorum abicim ayrıca eksiklerim varsa söylemeni isterim bu arada koltuklar için nasıl boya kullanmalıyım ?
hazarRS
Hazar Kurumlu
Staff
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #13 : 21 Ağustos 2009, 18:44:27 »
Yukarı git

porschenin halini bilmezmiyim okancım,renk tonunu tutturasaya kadar bi tüp kompresör havasını bitirmiştim sayende hihi   p400c aynı zamanda 4000kuma denk geliyor,kimisi 400 der kimisi 4000-aynı şeyler yani ikisi de.plastik koltukların üstünde boya yoksa hiçbir işlem yapmana gerek yok-ama varsa fren hidroliğiyle sökersin.benzin istasyonlarında-yapı marketlerde(cok bulunmuyor ama) veya sanayide madeni yag satan dükkanlarda var.koltukları boyaman için de normal boyamadan fazla birşey yapmana gerek yok,astar atıp ister fırçayla-ister spreyle boyayabilirsin.ama koltuklar kauçuk benzeri yumuşak plastikten yapılmışsa boya tutunmaz.
çıtaların boyanmasını ise maskeleme yöntemiyle yapabilirsin.bunun için boyanın tamamen kuruması lazım-çünkü maskeleme bandı boyanın üstünde uzun süre temas halinde olursa tam kurumamış boyanın üzerinde izler bırakabilir.maskeleme bandını da boyacılardan temin edebilirsin.orda da bulamazsan reklamcılardaki folyolarla da işini halledersin.yapacagın şey ise;mat siyah olmasını istediğin yer haricinde her yeri maskeleme bandıyla bantlayıp kapatman.ama burda özellikle çıtaların bitiş noktasına dikkat etmen gerekiyor-arada boşluk kalırsa boya oraya sızar ve ana boyaya zarar verir.öyle olursa da cok dert etme-cilayla o fazla boyayı alırsın.alamazsan da zımpara-cila yaparsın.maskelediğin alanı ister sprey boyayla-ister fırça boyayla boya.ama benim tavsiyem sprey boyayla boyaman,çünkü fırçayla boyarsan birim alana temas ettirdiğin boya miktarı cok olacagından maskeleme bandının arasına sızma yapabilir.sprey boyayla bu sorunu yaşamazsın.kolay gelsin sapka
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2009, 18:48:25 Gönderen: hazarRS » Kayıtlı

Bmw-///M-Power
Okan
Takipçi Üye
**
Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye No: 3183

« Yanıtla #14 : 21 Ağustos 2009, 20:54:19 »
Yukarı git

Teşekkürler abi ilk arabayı bitireyim koltukları sonra halledicem eğer beyaz içine bej koltukla rçok sırıtmazsa öylede kalabilir aslında bu arada maskeleme bandı bende var teşekkürler herşey için abi
cicoz
Mehmet
Takipçi Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1923

« Yanıtla #15 : 30 Kasım 2009, 18:48:01 »
Yukarı git

Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum.Forum açısından çok faydalı olduğuna
 inanıyorum.Ben elimdeki bir aracımı mat siyaha boyadım.Fakat sulu zımpara sonucunda bir sorunla karşılaştım.Sorun şu;sulu zımpara sonucunda parlak ve prüzsüz yüzeyi elde ettim,fakat boya yüzeyinde küçük küçük benekler oluştu.Acaba bu benekler cila yaparsam kaybolurmu?Tecrübelerinizle bi yol gösterirseniz sevinirim.Teşekkürler.

"Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz"
serdar46
Katılımcı Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 2600

« Yanıtla #16 : 30 Kasım 2009, 19:47:15 »
Yukarı git

Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum.Forum açısından çok faydalı olduğuna
 inanıyorum.Ben elimdeki bir aracımı mat siyaha boyadım.Fakat sulu zımpara sonucunda bir sorunla karşılaştım.Sorun şu;sulu zımpara sonucunda parlak ve prüzsüz yüzeyi elde ettim,fakat boya yüzeyinde küçük küçük benekler oluştu.Acaba bu benekler cila yaparsam kaybolurmu?Tecrübelerinizle bi yol gösterirseniz sevinirim.Teşekkürler.

sulu zımpara sonucu benekler veya renkte solmalar olabiliyor. eğer parlak bir görünüm istiyorsanız parlak vernik atarsanız sorun kalmaz. tabi mat renk istersenizde mat vernik atmalısınız.

hazarRS
Hazar Kurumlu
Staff
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #17 : 30 Kasım 2009, 22:08:59 »
Yukarı git

mat renkli boya yaptıktan sonra zımpara atılması tavsiye edilmez.zımpara yapacaksanız bile üstüne muhakkak 1 kat daha mat boya atmalısınız.ya da serdarın söylediği gibi mat vernik atarak boyanın parlamasını engellersiniz.
beneklerin oluşumu içinse sorunlu yüzeyi göremediğim için 3 tane oluşabilecek sorunu söylemek istiyorum;
-boya atarken,ya boya anında ya da ondan önceki katlarda ufak parçalar boya arasına karışmıştır.zımpara yapınca bu parçalar kalkar ve altındaki yüzeyi gösterir.tekrar boya atarak bu bölgeler kapanır.
-boya attıktan sonra yüzeye cok yakından bakarsanız portakal kabugu gibi oldugunu görürsünüz.zımpara yaptıgınızda sadece bu tümsekler temas edeceği için cukurda kalan bölgeler farklı tonda kalacaktır.bu yüzden benekli görüntü oluşur.cila yaparsanız bu görüntü düzelir.
-son oluşabilecek sorun ise yüzeyin temiz olmamasıdır.yüzey temiz olmadıgında parmak teması veya başka sebeplerden dolayı kir-yağ gibi pislikler yüzeye yapışır.boyayı atınca da bu bölgelerde boya tutunmaz ve küçük benekler oluşur.ya boyayı sökmek gerekir,ya da boyanın kurumasını bekleyip kirli bölgeye özen göstererek tüm yüzeyi zımparalayıp tekrar boya atmak gereklidir.
yaşadıgınız sorunlar muhtemelen bunlardan biridir.o yüzden verdiğim bilgilere göre işlemleri yaparsanız sorununuzu çözersiniz.eğer hiçbiri değilse fotograf eklerseniz daha saglıklı yardımcı olurum sapka

cicoz
Mehmet
Takipçi Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üye No: 1923

« Yanıtla #18 : 01 Aralık 2009, 00:25:45 »
Yukarı git

Şu an için fotoğraf çekme şansım yok, ama şöyle tarif edebilirim;hani normal arabayı yıkarsınız,silmeden kuruyunca böyle çamurlu suyun lekesi olur ya,işte öyle lekeler var aslında,yada onun gibi bişey işte..

"Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz"
driver
Sabri SENCER
GMod
*
Çevrimiçi Çevrimiçi

Üye No: 186

Site
« Yanıtla #19 : 01 Aralık 2009, 01:09:58 »
Yukarı git

Şu an için fotoğraf çekme şansım yok, ama şöyle tarif edebilirim;hani normal arabayı yıkarsınız,silmeden kuruyunca böyle çamurlu suyun lekesi olur ya,işte öyle lekeler var aslında,yada onun gibi bişey işte..

Kuru birşeylerle modeli iyice silmeyi denediniz mi..? sulu zımpara akabinde bir takım atık parteküller oluşur,böyle birşey olmuş olalbilirmi..?.ve mümkünse bir foto eklemeniz doğru teşhis için çok yardımcı olacaktır.

Gitmek istediğiniz yer: